• kdykoliv
  • 1-2 hodiny
  • u počítače
  • Česky
  • 1
  • VOJTa Herout
  • začátečník
  • ---
  • 1 699 Kč

On-line kurz "Jak začít na fotobance Shutterstock?"



V době, kdy dorazila "doba covidová" a víceméně všichni jsme museli sedět doma, jsem pro vás připravil individuální kurz na téma "Jak začít na fotobance Shutterstock". Nabízím tak možnost naučit se, jak využít svoje fotografie a přidat drobný příjem vašim peněženkám.
Pokud máte zájem, můžete začít třeba tím, že se na Shutterstocku zaregistrujete.

Co se na kurzu dozvíte?

Provedu vás celým svým workflow při vkládání fotek na fotobanku Shutterstock. Prozradím tipy a triky, na co si dát pozor, dám k dipozici zdroje svých informací.

Pro koho je můj on-line kurz určen?

Školení bych rád nabídl těm, kteří mají vlastní fotky a uvažují o tom, že by je na fotobanky nahráli, ale ještě se k tomu z nějakých důvodů neodhodlali.
Ukážu vám všechny základní kroky a budete tak schopní hned začít nahrávat.

Co k absolvování kurzu potřebujete

  1. mít (nebo umět nafotit) vlastní kvalitní fotografie (je mi to líto, ale tady opravdu fotky z mobilu, i když s ním fotíte pěkně, nestačí)
  2. počítač s programem Skype se založeným účtem (případně Zoom.us jako alternativa pro uživatele Apple a ty, kteří nepatří k fanouškům Skype)
  3. chuť si hodinu povídat se zapáleným fotografem ;-)

Proč zrovna Shutterstock?

Tady je odpověď jednoduchá! Protože co do prodejů, alespoň u fotek, ještě stále vede nad ostatními. Navíc pokud už budete mít fotky připravené a budete znát jak proces nahrávání probíhá na Shutterstocku, jistě to sami zvládnete i na ostatních fotobankách, je to velice podobné.

Úspěšná fotka s veverkou na stránkách Shutterstock.com

Veverka obecná (Sciurus vulgaris)

Nikon D4 + Sigma 70-200/2.8 II EX APO DG MACRO HSM

Jak můj on-line kurz funguje?

Jednoduše! Pokud máte zájem, dejte mi vědět. Domluvíme si termín, pošlu vám fakturu (jo, tohle je bohužel nutná součást) a po jejím zaplacení si v domluveném termínu zavoláme.
Pomocí sdílení obrazovky budete sledovat moje postupy, budete mne moct zastavovat i se ptát na nejasnosti. Doporučuji dělat si poznámky!
Doba trvání kurzu je cca 1 - 2 hodiny, je dobré si na tu chvíli zajistit tichý koutek, kde se můžete soustředit.

Co je obsahem on-line kurzu?

Na úplný začátek si chvilku popovídáme, abych zjistil, kolik moc už toho o fotobankách víte, jak jste připraveni, jaké snímky máte/fotíte, a podobně.
A potom už budu mluvit hlavně já. Vysvětlím:

  1. základní pravidla fotobanky Shutterstock, jak taková fotobanka funguje. Co se může a co se naopak nesmí, na co jsou schvalovatelé přísní a co vám naopak spíše prominou
  2. jaké vybrat fotky, resp. co se může prodávat
  3. jak snímky upravit a na co si při editaci fotografií dát pozor (vlastní ukázky editace fotek nejsou součástí kurzu)
  4. jak připravit klíčová slova a jak je nahrát do meta dat fotky
  5. a konečně, jak je nahrát na Shutterstock

Kdo jsem já a proč si myslím, že mám co předat?

Jsem fotografem na volné noze, žiju v Praze. Věnuji se fotobance Shutterstock už více než 15 let - první stažené fotky se datují k 15. srpnu 2008, od té doby prodávám denně. Nepatřím mezi ty velké hráče s desetitisíci fotek, ale věnuji se nahrávání fotografií průběžně.

Stránka uživatele s nejnovějšími snímky.

Otázky a odpovědi

Určitě se najdou otázky, na které nebudu umět hned z fleku odpovědět. Ale odpovědi rád dohledám po proběhnutí kurzu a pošlu mailem/Messengerem/Skypem.

Cena a platba

Platba po vystavení faktury na cenu 1 699 Kč buď převodem na účet nebo přes PayPal.

Závěrem

Nemějte přehnaná očekávání, že budete díky fotobance ze dne na den v balíku! Minimálně za začátku se to rozjíždí spíše pomalu. Začnete drobným kapesným a pak bude záležet jen na vaší píli, aktivitě a kvalitě fotek, které do toho vložíte ;-)
Já osobně třeba na cenu tohoto kurzu vydělal za svůj první měsíc (ale v roce 2008, což byla jiná doba), a to jsem nebyl příliš aktivní ;-)

Ale jako fakt už úplně na závěr

Budu se těšit, že mnohá jména, která třeba znám jen z Facebooku, konečně přes on-line call přiřadím k těm správným tvářím, a že budu s radostí sledovat, jak vám fotobankové účty vzkvétají!

Snímek, pořízený během rodinné dovolené v Německu ;-)

Nikon D4 + Nikkor 24-70/2.8 G ED

Moje fotografie se Shutterstocku líbila natolik, že ji používal pro svoji reklamu na Facebooku :)

En|Cz
       
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. customise setting